Apogado verzorgt avondcauserie ingenieurs & privacy – ie-net.

In samewerking met de ingenieursvereniging ie-net (KVIV) geeft Apogado een avondcauserie in twee delen (22 november en 6 december) rond ingenieurs en privacy.

Elke ingenieur krijgt te maken met persoonsgegevens en met gevoelige data. De ingenieur-onderzoeker werkt vaak met (uit diverse bronnen afkomstige) gevoelige gegevens. De ingenieur-ICT-er ontwerpt apps of systemen die conform de wetgeving dienen te zijn. De ingenieur-manager is vaak (mede)verantwoordelijk voor compliancy. En de ingenieur-ondernemer krijgt het hele bord voorgeschoteld.

Wat zijn de algemene principes van privacy? Wat valt er allemaal onder die privacywetgeving? Hoe dien ik om te gaan met dergelijke gegevens? Wat doen mijn apps met mijn gegevens? Welke technieken kan ik gebruiken om mijn gegevens te beschermen en om mij in regel te stellen? Wat met gegevens in de cloud? Zijn er bepaalde raamwerken die me kunnen helpen? Is de beruchte GDPR-wetgeving geen storm in een glas water?

Deze causerieën, gegeven door Koert Van Espen van Apogado, geven een antwoord op deze en heel wat andere vragen.

Meer info en inschrijven via https://www.ie-net.be/privacy/N2017